Hoi, ik ben Tamara. Ik ben orthomoleculair darmtherapeut + OERsterk leefstijl adviseur.

 

Ik zit op de fiets, ik kom net terug van de sportschool. Ik zie dat mijn moeder heeft gebeld. Hoewel ik op de fiets zit besluit ik toch op te nemen. Ik hoor meteen dat er iets mis is… Ze vertelt me dat mijn nichtje is overleden, net moeder van een jongetje van 1 maand oud. Wat ik dan voel, kan ik niet onder woorden brengen, de wereld staat even stil…..
Voor mij is dat de laatste druppel en ik beland in een burn-out. Een pittige tijd… Maar in die tijd voel ik ook dankbaarheid… ik ga met mezelf aan de slag én ik besluit van mijn passie mijn werk te gaan maken.
MIJN EIGEN ENERGIETRANSITIE
Al mijn hele leven lang zet ik mij in voor de energietransitie. Als klein meisje was ik al zeer begaan met de natuur en onze omgeving. We gebruikten thuis zo min mogelijk de auto, zetten de verwarming pas in november aan en probeerden op alle mogelijke manieren energie te besparen.
Na mijn studie Milieugeografie en -planologie aan de Universiteit van Amsterdam heb ik lange tijd voor een groot energiebedrijf gewerkt aan de ontwikkeling van wind- en zonneparken. Prachtig werk, ik kon mij zo ook weer inzetten voor de energietransitie van fossiele energie naar duurzame energie. Uiteindelijk belande ik in het bedrijfsleven in een burn-out, door stress, verkeerde voeding en onjuist energiemanagement. Het werd hoog tijd voor mijn eigen energietransitie!
Ik heb jarenlang roofbouw gepleegd op mijn lichaam, door vooral niet te luisteren naar de signalen die mijn lijf gaf en heel hard door te gaan. Want dat werd toch van mij verwacht?
Het traject waarin ik mij bevond tijdens mijn burn-out was er een met huisartsen, bedrijfsartsen en psychologen. Soms hielp dat een klein beetje, maar ik merkte al gauw dat ik mijn eigen puzzel moest gaan leggen. Een dokter kan niet alles oplossen, zeker niet in 10 minuten. Zo kwam ik op het pad van de orthomoleculaire therapie en leefstijlgeneeskunde terecht.
Ik kwam erachter dat mijn hormoonhuishouding verstoord was en dat die hormoonhuishouding invloed heeft of vrijwel alle processen in het lichaam, waaronder het energiemanagement. Ik ging me steeds meer verdiepen in het onderwerp en ben opleidingen gaan volgen om mijn deskundigheid te vergroten en mij te specialiseren. Zo volgde ik de afgelopen jaren de studie Orthomoleculaire therapie, darmtherapie en ben ik gecertificeerd OERsterk leefstijl coach, de opleiding van Richard de Leth. Ik volgde daarnaast een meditatieopleiding en scholing bij Kasper van der Meulen, Tibor Olgers en Edwin Selij.
Met mij ging het ondertussen steeds beter, ik paste toe wat ik leerde. Mijn lichaam kwam steeds meer in balans, ik leerde voelen en luisteren naar mijn lichaam én ik leerde dat de manier van jezelf voeden, hoe je beweegt en hoe je ontspant, van grote invloed zijn op je welzijn en vitaliteit. Ik doorging mijn eigen energietransitie.
Die gun ik jou of jouw werknemers ook! Preventief tegen klachten, ziekte en burn-out. Want voorkomen is immers beter dan genezen.

Opleidingen:

  • Orthomoleculair adviseur Basis – Ortho health foundation
  • Orthomoleculair adviseur Gevorderd – Ortho health foundation
  • Orthomoleculair Epigenetisch therapeut  – Ortho health foundation
  • OERsterk coach opleiding (level 1 tot en met 3) – OERsterk academy
  • Darmtherapie – RP Sanitas Humanus
  • Integrale oplossingen voor een verminderde of lage weerstand (nascholing) – Natura Foundation
  • Huid-, haar-, en nagelproblemen: oorzaken oplossen met voeding en leefstijl (nascholing) – Natura Foundation
  • Vitamine B12 tekort: oorzaken, symptomen en oplossingen (nascholing) – Natura Foundation
  • De multi inzetbaarheid van Lactoferrine (nascholing) – Natura Foundation
  • De ontgiftingsfunctie van de lever (nascholing) – Natura Foundation

Pin It on Pinterest