Een Orthomoleculaire Gids voor een gezonde zomervakantie

De zomervakantie is een tijd waarin je hopelijk kunt genieten van ontspanning, avontuur en nieuwe ervaringen in het buitenland. De verleiding is groot om tijdens deze periode de teugels een beetje te laten vieren en je gezondheid uit het oog te verliezen.
Helemaal niet erg natuurlijk, voor eventjes, maar het kan soms voor vervelende verrassingen zorgen. Herken je dat, op de camping of in je luxe vakantie villa ineens last van buikpijn, opgeblazen gevoel of misselijkheid? In dit artikel ga ik iets dieper in op hoe je je gezondheid kunt ondersteunen tijdens de zomervakantie en welke supplementen daarbij van pas kunnen komen.
 
Tijdens de vakantie in het buitenland eet je vaak niet hetzelfde als thuis, simpelweg omdat de supermarkt in Frankrijk andere producten verkoopt dan de Jumbo of de Albert Heijn. Bovendien is het natuurlijk heerlijk om te genieten van de culinaire lekkernijen uit het land waar je verblijft. En geniet ook vooral, je hebt tenslotte vakantie. Om toch die buikpijn of die moeheid te voorkomen, heb ik een aantal tips voor je:
  • Kies voor lokale en seizoensgebonden voeding: Verken de lokale markten en eet verse, onbewerkte producten die in het gebied worden geteeld. Deze voedingsmiddelen bevatten vaak meer voedingsstoffen en kunnen bijdragen aan een betere gezondheid.
  • Blijf gehydrateerd: Drink voldoende water, vooral tijdens warme zomerdagen. Water is essentieel voor een goede spijsvertering, hydratatie en het handhaven van de algehele gezondheid.
  • Beperk bewerkte voedingsmiddelen: Probeer bewerkte voedingsmiddelen zoals fastfood, snacks en frisdranken zoveel mogelijk te vermijden. Deze bevatten vaak veel toegevoegde suikers, kunstmatige ingrediënten en transvetten, die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.
  • Frans stokbrood… tsja, dat is een lastige…. Natuurlijk heerlijk!! Maar als je lijf en je darmen dat niet gewend zijn, kan iedere dag stokbrood voor problemen zorgen (lees: buikpijn, misselijkheid, opgeblazen gevoel). Probeer dat dus rustig op te bouwen en niet iedere dag te eten. En beleg het brood dik met franse kaas of vleeswaren, zodat je bloedsuiker iets stabieler blijft.
Naast voeding spelen ook andere leefstijl zaken een grote rol om je fris en fruitig te voelen tijden de vakantie.
Let bijvoorbeeld op je slaap, zorg dat je ook tijdens de vakantie meer dan 7,5 uur per nacht slaap krijgt. Voldoende slaap draagt bij aan een sterk immuunsysteem, een goede stemming en een gezonde stofwisseling.
En blijf een beetje actief! Verken de omgeving te voet of huur een fiets om te genieten van lichaamsbeweging in de buitenlucht. Regelmatige lichaamsbeweging helpt niet alleen bij het behouden van een gezond gewicht, maar verbetert ook de stemming en bevordert de algehele gezondheid.
Tot slot deel ik met jullie welke supplementen bij ons standaard ingepakt worden in de vakantietas.
  • Een goede multivitamine, bijvoorbeeld multi dag/nacht van Vitakruid*. Hierin zitten alle vitaminen en mineralen die je nodig hebt en ondersteunt ook je bio-ritme.
  • Magnesium, bijvoorbeeld magnesium 200 complex van Vitakruid*. Een echte duizendpoot voor op vakantie. Helpt bij vermoeidheid, soepel houden van je spieren, hoofdpijn, obstipatie, je gemoedstoestand enzovoorts.
  • Een goede probiotica, bijvoorbeeld orthiflor basic van Orthica. Om je darmflora, die misschien een beetje uit balans is door het andere drinkwater of andere eten, een beetje te ondersteunen.
  • Omega 3 olie, remt ontstekingen, zorgt ervoor dat je cellen voedingsstoffen goed kunnen opnemen en afval kunnen uitscheiden. Omega 3 helpt ook bij het behouden van een gezonde huid, vooral tijdens blootstelling aan zonlicht. Mocht je met een goed supplement op pad willen, neem dan even contact met mij op!
  • Spijsverteringsenzymen, zoals Glutazyme van Vitakruid*. Dit is een supplement wat je helpt met het verteren van bijvoorbeeld dat stokbrood of andere voeding die je niet zo gewend bent.
Geniet van de vakantie en zorg goed voor jezelf!

 

Oh ja, wil je nou duurzaam werken aan je gezondheid, of nu eindelijk eens van je darmklachten af? Ik kan je darmflora en de kwaliteit van je darmslijmvlies testen. Dan kunnen we samen werken aan een gezondere darm en een vakantie zonder klachten!  

 

*met code TAMARA krijg je 10% korting op een bestelling bij Vitakruid

Pin It on Pinterest